Bokutgivning

figuro är ett bokförlag med utgivning av skönlitteratur för barn och unga med fokus på trevliga böcker som väcker läslust och läsvilja.

Våra böcker finns tillgängliga i digitalt format som e-böcker.


Aktuell utgivning 2022


Mimmis kalas
Bilderbok
Musen Mimmi bor ensam i sin svamp i skogen. I morgon är det hennes födelsedag och hon bjuder in alla sina vänner på kalas. Det är mycket som måste förberedas. Svampen ska städas, bordet ska dukas och tårtan ska bakas. Dessvärre upptäcker hon att skafferiet är tomt. När hon inte har något att bjuda på så kan det väl inte bli ett kalas – eller?

Atletico FC
Lättläst 9-12 år
De fyra vännerna Josef, Adam, Tamir och Lucas spelar fotboll i Atletico FC. De åker till Göteborg för att spela Gothia Cup. Det är sommaren innan högstadiet och deras sista fotbollsäventyr tillsammans. Atletico FC är en lättläst berättelse i fyra delar.

Min granne Tant Nilsson
9-12 år
Tant Nilsson bor på första våningen. En gång tog hon fast en inbrottstjuv i cykelförrådet genom att skrika och sätta sig på honom. I lägenheten ovanför bor en tjej ensam med sin mamma. Tant Nilsson pratar inte med sina grannar utan smyger för det mesta ut ur sin lägenhet när det inte är någon annan i trapphuset. Flickan beundrar Tant Nilsson och bestämmer sig för att spionera på henne och det blir början på en oväntad historia.